Helma a brýle


MX helma Shoei VFX-WR
Karbon kevlarová helma se zesílenou skořepinou. Integrovaný bezpečnostní systém M.E.D.S. v horní části helmy pro větší útlum rotačních sil působících na hlavu při pádu. Vnitřní výplň z EPS materiálu se zvýšenou tlumící schopností při nárazu. 

Hmotnost je 1290 g při velikosti M


Helmu jsem kupoval na jaře roku 2019 a mám velikost S. Pro mě parádní helma, která mi sedla na hlavu úplně přesně. Hned jsem věděl, že ji beru domů. Polstrování lze kompletně vyndat a pohodlně ručně vyprat. Z helmy je neskutečný výhled a myslím si, že je to jediná s takovým obzorem. Velká výhoda je, že i po letech na ni koupíte jakýkoliv náhradní díl. Já už jsem měnil vnitřní polstrování a to jen kvůli tomu, že jsem polstrování pral v pračce a tím jsem zničil malé plastové úchytky. Teď už to peru jen v ruce. Já jsem koupil helmu bílou a nechal ji trochu polepit folií. Dokoupil jsem černý přední průduch a helma vypadá hned jinak. Bílá a černá je nejlevnější a také nejprodávanější. Cenový rozdíl mezi bílou  a polepenou přímo od výrobce je 3500,- Kč. Měl jsem i levnější helmy, ale žádná mi tak neseděla jako právě Shoei.
Mějte na mysli, že naši hlavu je zapotřebí chránit a v některých případech je lepší si připlatit za lepší ochranu.

Oakley AirBrake MX
Brýle mají zvětšený rozsah periferního vidění o 35% díky tvaru rámečku a větším sklům. Třívrstvá pěnovka zajišťuje komfort a skvělý odvod potu. Pomocí dvou bočních klipů je výměna skel rychlá. Tloušťka skel je 4 mm a to už něco vydrží.
Brýle jsem pořizoval stejně s helmou. Jako jediné padnou do helmy jak ulité. Vyplní celý prostor v helmě, tudíž vám tam tolik nefouká, jako když máte brýle jiné značky, které jsou menší. Velká výhoda je, že koupíte veškeré náhradní díly. Samozřejmě máte na výběr ze široké nabídky skel snad všech odstínů. Skla s technologií PRIZM zajistí lepší rozpoznávání barev a zlepšují vizuální ostrost. Molitany do brýlí si můžete dokoupit také podle potřeby, třeba i do zimního nebo prašného prostředí a také na vodní skútry. Já osobně brýle používám i na lyže. Mám dokoupenou zimní pěnovku a oranžové sklo.
Některé informace použity ze stránek Razzo.cz, kde jsem vše i kupoval.

Děkuji za přečtení a sdílení 

Komentáře

KAM V ROCE 2024?

Jaro: Chorvatsko, po stopách Dinaric Rally a podzim: 14ti denní cestování v Řecku