PUNKMOTO rally 2021


Akce vznikla tím, že jsme se měli s kamarády jít projet po vánočních svátcích, tedy 27.12.2021. Organizátor se rozhodl, že napíše kamarádům, kteří mají stejné záliby a tak vznikla akce s názvem PUNKMOTO RALLY. První nápad byl, že se pojede na roadbook v papírové verzi, ale nakonec se jelo podle GPS. Udělala se skupina na WhatsAppu, kde se zájemci mohli hlásit. Hodina, do které jsme se mohli přihlásit, vše rozhodla. My jsme se s kamarádem Petrem přihlásili a motorky byly připravené. Všichni jsme sledovali počasí a byli zvědaví, jak to dopadne. Ti, co to měli dál, tak dorazili o den dříve a spali v místě konání. Rally se jela po dvojicích a pro radost, aby si to každý užil. Časy tak nebyly důležité.

Start byl stanoven na 11:30 hod. a okruh byl 45 km. Ráno, když jsme vyráželi, tak teploměr ukazoval -3. Pořádně se obléct a vyrazit směr startovní čára. Vzhledem k nějakým změnám na trati, jsme se scházeli hodinu a půl před zahájením. 


Na rally přijelo 17 motorek a startovalo se po třech minutách. Doporučené obutí pneumatik bylo krosové. Na cestovních gumách bychom se natrápili.



Na to, jaké bylo počasí, tak po návratu byla dobrá nálada a nic zvláštního se nám na trati nestalo. Vše probíhalo hladce a jeli jsme plynule a bez pádu. Náš čas 1:53:00.

Pro účastníky bylo na dílně připravené občerstvení. Polévka, guláš, klobásky, limo a sud piva. Někteří spali na dílně do druhého dne a pak se vydali k domovu. Já s Petrem jsme vyráželi ten den k domovu a za tmy jsme dojížděli do našich garáží.

Akce se povedla a nikdo se nezranil, což je důležité. Organizátor to měl vše pěkně připravené a jídlo bylo perfektní a slíbil, že příště udělá papírovou verzi a delší trať, ale to až na jaře. Budeme se těšit. A jak to dopadne? Jestli akce proběhne, tak to bude zde v sekci Enduro akce.

Video ke zhlédnutí: 

Děkuji za přečtení a sdílení 

Komentáře

KAM V ROCE 2024?

Jaro: Chorvatsko, po stopách Dinaric Rally a podzim: 14ti denní cestování v Řecku