Mitas Terra Force EF Super Light FIM (žlutý pruh)



Obouvám již třetí sadu a musím říct, že guma je na podzimní a zimní ježdění ta nejlepší volba. V offroadu zabírá velmi dobře. S blátem si poradí a k velkým mezerám mezi špunty, má samočistící efekt na výbornou. Na kamenitém povrchu se špalky netrhají. Jízda na silnici je pohodě a to i za mokra. Na silnici vždy upravuji rychlost, pro jízdu na špuntech. Určitě se nestalo, že by mi někde guma klouzla a já ztratil jistotu. Je pravda, že na silnici hučí, ale to se od takové pneumatiky dá čekat. Na gumách označené žlutým pruhem jsem najel 3000 km. Berte v úvahu, že každý má jiný styl jízdy. Jsou to moje pocity a na vaší motorce to může být jinak. 
Super light označená zeleným pruhem má měkčí směs a životnost gumy bude určitě kratší. Jedna svižná jízda po asfaltu a guma bude mizet. V offu v podstatě stejné jako žlutý pruh. Rozdíl mezi žlutým a zeleným pruhem je jen ve směsi dezénu. 
Jestli si chcete užít jízdu v offroadu, tak já doporučuji nazout vždy ostré gumy. Samozřejmě jestli máte kola jiných rozměru, tak vždy najít gumu, která je co nejvíc chlupatá. Pravda je taková, že univerzální guma prostě neexistuje.

Info Mitas:
Pneumatiky Mitas Terra Force EF Super, označená žlutým pruhem, je vyrobena pro dlouhou životnost, zajistí vynikající přilnutí a velmi malý odběr i na tom nejnáročnějším terénu. Je odolná proti proříznutí a roztržení a je proto vhodná na širokou škálu terénu, od měkkých a středně tvrdých až po kamenité. Vzor špuntů je navržen tak, aby splňoval příslušné regulace (FIM)

Mitas Super light, označené zeleným a dvojitým zeleným pruhem, jsou navržené pro náročnější enduro závody. Ve srovnání s verzí Super jsou vyrobené z měkčí směsi, která zajištuje lepší přilnutí a výkon na tvrdém a kamenitém terénu či na mokrém lesním terénu s kořeny.

Oficiální stránky Mitas-moto

Děkuji za přečtení a sdílení 


Komentáře

KAM V ROCE 2024?

Jaro: Chorvatsko, po stopách Dinaric Rally a podzim: 14ti denní cestování v Řecku