Enduroškola 2020 < (Míra Lisý)

V offroadu už nějaký ten pátek jezdím a proto jsem si řekl, že je na čase se naučit něco nového. Motoškola Míry nabízí snad úplně vše a uspokojí každého fandu jedné stopy. Škola se zabývá ježděním na každém povrchu a záleží na každém, co si vybere. Já jsem si vybral individuální jízdu v offroadu. S Mírou jsem se domluvil na jednodenním tréninku v měsíčním intervalu. Vždy na závěr dostanu za úkol jezdit a jezdit. Všude, kde se jezdí, je jízda pro naši výuku povolená. Míra má vše domluvené. Tomu, kdo se chce zdokonalit v jízdě na silnici i v terénu, určitě motoškolu doporučuji. Včas se objednat a pak si jen užívat den plný tréninku. Domů se potom vracíte s dobrým pocitem a hlavně s novými zkušenostmi, které se vždy hodí. Je důležité brát v potaz, že motorka chyby neodpouští a každý pád zanechá škodu na stroji i na vás. Musím říct, že jezdit s Mírou je parádní záležitost. Je to super člověk, který vás vždy navede na tu správnou cestu. 
Trénink bude pokračovat vždy po skončení hlavní sezony nebo když bude mít Míra volný den v hlavní sezoně.  Doufám, že enduroškola tohoto typu bude dlouhotrvající a Míra se mi bude věnovat. Každou jeho návštěvou tak budu zvyšovat svoje jezdecké umění. 
Škola offu začíná v prosinci 2020.

Sezóna podzim 2020 - jaro 2021
Vždy máme sraz u Míry doma. Dáme si kafe nebo čaj a jde se na věc.

Lom Kosov. Tady se učíme jízdu smyku a nějakou tu rovnováhu.

Lom Homolák. Tady jsou zase sjezdy a výjezdy.


Lom Homolák


I takové věci je potřeba umět. Vše je to v hlavě a motorka zvládne mnohem víc, než si člověk myslí.

Tréninky s Mírou jsme ukončili na jaře 2021 a naše cesty se setkaly zase až na podzim, kdy ukončil sezonu své motoškoly. Byl to parádní trénink a suprově strávený den, jako vždy. Opět se mám co učit a přede mnou je ještě dlouhá cesta. V den tréninku se nám moc nechtělo, protože když jsme vyráželi z Prahy, tak teploměr ukazoval nulu. Na závěr dne jsme ale byli rádi, že jsme potrénovali.

Na řadu přišlo i přeskakování klády a tam to chce cvik a práce s rovnováhou, aby vás motorka nenakopla.

Sezóna podzim 2021 - jaro 2022
Na podzim jsme se opět sešli a Míra opět našel nějaké chybičky, které je potřeba odstranit. 
V únoru roku 2022, když jsme se jeli projet na lom Homolák, tak jsme zjistili, že v lomu pravděpodobně začnou opět těžit. To znamená, že zamezili přístup do lomu a to vcelku razantně. Musí se překonat hodně překážek a to už je moc drzé. Krosky se možná do lomu dostanou, ale já tento lom na nějakou dobu odkládám a uvidím jak se situace bude vyvíjet.


Opáčko je matka moudrosti, teď už nás nějaká ta kláda nezastaví.




Další sezona s Mírou skončila. Naše zimní radovánky v enduroškole musím hodnotit opět kladně. Nové věci jsme se naučili a nějaké chyby, doufám, odstranili. Míra staví vlastní polygon, kde bude probíhat hlavní trénink pro nováčky. Zatím je ve výstavbě, ale dá se tam už jezdit pod velením zkušeného učitele. Polygon není volně přístupný. Měli jsme tu možnost tam jezdit jako první a projíždět drážku a najíždět trať. Ještě je tam kus práce a já s Petrem budeme pomáhat polygon dávat dohromady.  Budeme se těšit na podzim, kde se zase sejdeme na motorkách. 

Sezóna podzim 2022 - jaro2023 

Doporučuji trénovat, trénovat a trénovat, ať na silnici jezdí motorkáři a ne lidi, kteří se jen na motorce vezou.
Tuto složku budu aktualizovat vždy, když budu mít nové zážitky z tréninku.

Video ke zhlédnutí: 

Komentáře

KAM V ROCE 2024?

Jaro: Chorvatsko, po stopách Dinaric Rally a podzim: 14ti denní cestování v Řecku