Rakousko 2012

Další cesta v řadě byla jasná a nemuseli jsme o ní moc přemýšlet. Mekka motorkářů - Grossglockner, bude dobrá volba. Není to zas tak daleko na velké plánování a proto jsme si řekli, že prodloužený víkend stačí, aby jsme to všechno stihli. Na cestu nejsou potřeba ani žádné přípravy, prostě se zabalit a vyrazit. Vyhovující termín byl září. Vyrazili jsme ve stejné skupině jako na jaře na Slovensko, jen bez Davida a jeho BMV 1150 GS. Na tento výlet se vydala dvě cestovní endura Triumph Tiger 900 a Honda XL 600 V Transalp a tři cestovní silnice Honda CBF 600 S, Yamaha FZS 600 Fazer a Suzuki GSF 1250 Bandit.

Ještě než začala cesta, tak jsem zjistil, že mi nesvítí přední světla u motorky. Dorazil jsem na sraz, který jsme měli - jak jinak než,  na pumpě a tam jsme museli konat. Do Triumph v Modřanech to bylo kousek a proto jsme tam popojeli. Zašel jsem do servisu a vysvětlil moji situaci, že potřebuji opravit světla hned. V Rakousku by mě policajti asi neměli rádi.

Vzhledem tomu, že jsem tam znal personál, tak mi vyšli vstříc a vrhli se na to. Problém byl v přepáleném kontaktu v kabeláži. Po dvou hodinách hledání a spravování - světla svítí a hurá na cesty. Sice máme dvě hodiny zpoždění, ale to se nějak zvládne.


Svačina na cestě 

Dojeli jsme do kempu v Zell am See, kde jsme i přenocovali. Ráno nás pak čekaly zákruty. 




Po ránu byla pěkná kosa a musel jsem si dát sprchu, abych se pěkně prohřál a nastartoval se na pěkný den, který nás čekal.


Vstupní brána, kde se platí poplatek 20 euro na spoustu kilometrů a celý den zatáček. 





Cíl splněn 
 



Na každém vrcholu hromadná fotka jako důkaz návštěvy.



Kousek cesty byl zavřený vzhledem k probíhajícímu závody veteránů. Zaparkovali jsme motorky a šli jsme okukovat pěkné stroje.







Nenechali jsme si ujít fotku ve sněhu.



Cestou zpátky jsme navštívili Orlí Hnízdo, které leží nedaleko hranic. Jedná se o uzavřený areál, resp. komplex několika budov vzájemně propojených podzemními tunely a spojovacími štolami. 


Kabina výtahu měla luxusní provedení s obložením zrcadlovou mosazí.



Vlastní horní a dolní budova Orlího hnízda leží nedaleko na vrcholku místní hory Kehlstejn v nadmořské výšce 1834 m n. m.


Pohled na Orlí Hnízdo ze zmiňované hory Kehlstejn.


Zpátky v Čechách a hromadná fotka.

Cesta se opět povedla a určitě jsme měli doma co vyprávět. Přes zimu připravit motorku na další cestu, která se určitě včas objeví. 

Video ke zhlédnutí: 
Grossglockner a Orlí hnízdo s motorkou pod zadkem

Děkuji za přečtení a sdílení 

Komentáře

KAM V ROCE 2024?

Jaro: Chorvatsko, po stopách Dinaric Rally a podzim: 14ti denní cestování v Řecku